Winnie Harlow: nová tvář krásy

V listopadu si čtyřiadvacetiletá Winnie Harlow splnila svůj velký sen. Jako první žena s vitiligem se prošla po mole Victoria's Secret. S českou ELLE si jedna z nejúspěšnějších modelek světa povídala o překážkách, které ji donutily růst, sebevědomí, jež musela znovu objevit, a donutech, o nichž se jí v noci občas zdá.

Malicherný člověk by supermodelku Winnie Harlow mohl nazvat nedochvilnou. Na naše londýnské focení přijíždí dlouho po ostatních. O pár dní později se ve chvíli, kdy máme domluvený rozhovor ozývá její manažer s tím, že Winnie cvičí a čas bude mít nejdřív tak za hodinu až dvě. Opak je ale pravdou. Ten, kdo se nebrání vnímat svět v širších souvislostech ví, že Winnie Harlow se objevila na scéně přesně včas. Vlastně by příchod dívky, jíž doktoři ve čtyřech letech diagnostikovali kožní onemocnění vitiligo, nemohl být načasován lépe. V éře, kdy plastové panenky pomalu přebírají nadvládu nad Instagramem a ordinace estetických chirurgií se plní teenagery, je Winnie možná ten jediný Victoria's Secret andílek, kterého opravdu potřebujeme. A přesto - a  nebo právě proto - si člověk v duchu říká: Kde ta holka, sakra, byla tak dlouho?!

winnie

Pozvězte mi, jak dlouhá byla cesta z rodného Toronta na přehlídková mola a titulní stránky světových časopisů?

Byla to pekelná jízda plná překážek a překvapení. Vlastně tomu nemohu sama ještě pořádně uvěřit. Ale jsem za všechno, co se v uplynulých letech odehrálo, nesmírně vděčná. Když si uvědomím, že jsem ještě nedávno byla doma v Torontu, a dnes mám za sebou svou první přehlídku Victoria’s Secret, je to ohromující. Musíte vědět, že si odjakživa sestavuji se- znamy věcí, kterých chci v životě dosáhnout. A poté, co jsem se definitivně rozhodla stát se modelkou, byla právě show Victoria’s Secret na vrcholu mého kariérního žebříčku. Že jsem už loni díky tvrdé práci dosáhla něčeho, co se ještě nedávno zdálo být nedosažitelné, je skvělý pocit, který mi dává spoustu energie do nového roku.

Které další věci jsou navašem seznamu – abychom věděli, naco se vroce 2019 připravit?

Rozhodně bych si chtěla zopakovat přehlídku Victoria’s Se- cret, protože to je opravdu výjimečný zážitek. A pak jsem obrovský beauty fanatik. Miluji všechno kolem make-upu – odjakživa ho ráda vyrábím, míchám, testuji. Lidé se mě neustále vyptávají, jaké produkty používám. Bez lip glossu bych nevyšla z domu, je to moje první láska. KOsmeticka obecně je můj svět. Takže bych ráda spojila příjemné s užitečným a představila vlastní řadu kosmetických produktů.

Kdy jste o modelingu začala přemýšlet jako o kariéře?

Modeling je spíš něco, co se v mém životě tak nějak při- rozeně vyvinulo. Popravdě jsem vždy chtěla být novi- nářkou a psát o zábavním průmyslu. Byl to svět, který mě fascinoval. Chtěla jsem ho sledovat a popisovat. Na modeling jsem nikdy ani nepomyslela. Ne, že bych se domnívala, že nemohu být modelkou, spíš mě to tehdy nenapadlo. Jsem jako někdo, kdo chtěl odmalič- ka být hráčem baseballu a nakonec skončí jako šťastný zubař. Já chtěla být novinářkou, jenže i v mém případě se život rozhodl vyslat mě jinou cestou...

Přečtěte si celý rozhovor šéfredaktora Petra Matějčka v právě vycházejícím čísle únorové ELLE...

winnie